Boekrol met 7 Zegels

Het boek Openbaring omschrijft een boekrol verzegeld met zeven zegels. Deze zegels zijn de voorwaarden die nodig zijn om de boekrol te openen, zodat de inhoud van de ‘dag van de Heer‘ kan worden uitgevoerd door middel van de oordelen van de zeven bazuinen en de zeven schalen.

Er is een logische ontwikkeling in de zeven zegels. Zoals ik hieronder zal bepleiten, is het meest aannemelijke scenario dat de eerste drie zegels gedurende de eerste helft van de periode van zeven jaar plaatsvinden vóór de grote verdrukking. Het vierde en vijfde zegel vinden plaats tijdens de grote verdrukking, die de naderende dag van de Heer aangeven. Het zevende zegel vindt plaats meteen ná de grote verdrukking, die de start van de ‘dag van de Heer’ aankondigt. We moeten echter wel een zekere mate van duidelijkheid hebben in deze ontwikkeling van de zegels. Wat bedoel ik daarmee? Ik denk dat we het minst zeker zijn van de tijdsbepaling van de eerste drie zegels. Ze kunnen gedurende (en misschien gedeeltelijk al wel voor) de laatste jaarweek plaatsvinden.

Dr. Alan E. Kurschner

Updates ontvangen
Loading
Categorieën
Boek