Chanoeka en 1335 Dagen Profetie in Dan. 12:12

U heeft vast de beelden gezien van het aansteken van de Chanoeka kandelaar overal in Israël, zelfs nu in Gaza door de IDF soldaten en over de hele wereld. Morgenavond ben ik er opnieuw bij voor deze plechtigheid door opperrabbijn Jacobs in het vestingstadje Bourtange. Nu vooral ook om de Joden een hart onder de riem te steken. Een paar jaar geleden las hij mijn Nederlandse vertaling van het lied ‘Maoz tsur yeshuati’ (Vaste rots van mijn behoud). Dat vond ik wel uniek. Als een wonder kwam ik pal naast hem te zitten tijdens de maaltijd na de plechtigheid. Ik had enkele maanden daarvoor het Hebreeuwse lied vertaald en die avond meegenomen, in de hoop dat rabbijn Jacobs het zou lezen. Dat gebeurde. Dit lied wordt bij elk Chanoekafeest gezongen. (p.s. yeshuati betekent ‘mijn yeshua’ …prachtig hè). Blijft u vooral bidden voor Israël en het Joodse volk en naast ze staan. U weet vast wel waarom de scheiding van de schapen en de bokken zal plaatsvinden. Wanneer wordt je tot de bokken gerekend? Degene die helemaal NIETS heeft gedaan voor het volk Israël (Matth. 25:31-46). We zien de contouren van deze scheiding al voor onze ogen ontstaan.

Dr. Baruch Korman heeft een interessante Bijbelstudie op You Tube geplaatst over de connectie van het Chanoekafeest (herinwijding van de Tempel) en de 1335 dagen profetie in Dan. 12:12 en nog veel meer. Pak vooral de Bijbel erbij. Klik onderstaande link aan:

Hanukkah and the END TIMES | The Significance between Hanukkah and the Revealing of Messiah (youtube.com)

Maoz Tsur at the Concertgebouw 2018 (youtube.com) (werkelijk prachtig)

Shalom,

Etty

Updates ontvangen
Loading
Categorieën
Boek